Informatie voor deelnemers

Voorverkoop

Startkaarten voor de Elster Gezinsavondvierdaagse zijn verkrijgbaar op alle basisscholen in Elst (Gld) en bij de Primera, Dorpsstraat 32, Elst (Gld). De kosten voor een kaart zijn € 4,00 p.st. Als meelopende ouder/begeleider is er de mogelijkheid om de zogeheten meeloopkaart te kopen. Met deze kaart, die € 2,50 p.st. kost, ontvang je iedere avond eveneens een consumptie, maar geen medaille. Deze meeloopkaart mag doorgegeven worden aan een andere ouder/begeleider. Graag informeren wij je dat indien je de meeloopkaart koopt bij een van de scholen, € 1,25 van de opbrengst ten goede komt aan de school. Een mooie manier dus om jouw school extra te sponseren.

Kaartverkoop op de eerste wandeldag

Op de eerste wandeldag zijn er voor vertrek nog startkaarten verkrijgbaar bij de startlocatie, ingang Irenestraat. Let op! De startkaarten zijn dan € 0,50 per kaart duurder.

Start- en eindtijden

De start van de 2,5 en 10 km op dinsdag, woensdag en donderdag is tussen 18.00 en 18.30 uur.
De 5 km start op dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 18.30 uur.
Vrijdag zijn er in verband met de intocht verplichte starttijden:
10 km tussen 18.00 tot 18.30 uur
5 km tussen 18.30 en 19.00 uur
2,5 km vanaf 19.00 uur

Startkaart

Ieder jaar jaar wordt er onderweg gezorgd voor een rustpunt waar de wandelaars iets te drinken krijgen en een controlestempel ontvangen.

De afstanden

Alle afstanden starten en eindigen bij Basisschool Sunte Werfert aan de Kostverloren.

Medailles

Op vrijdag kunnen de medailles buiten opgehaald worden.
Er wordt duidelijk aangegeven waar je de welverdiende medaille op kunt halen!

Wat te doen bij onweer?

Uiteraard hopen wij op mooi weer tijdens de avondvierdaagse. Helaas kunnen we dat niet garanderen. Het kan voorkomen dat er op de dag dat er gewandeld wordt onweer voorspelt wordt. De organisatie zal dan in overleg met diverse instanties zoals de gemeente, de veiligheidsregio en het KNMI bepalen of de wandeltocht die dag afgelast wordt. In dat geval zullen we dat kenbaar maken via onze website en onze social media kanalen.

Ook kan het gebeuren dat tijdens het wandelen het plotseling gaat onweren. In dat geval zijn er een aantal zaken die u wel en niet moet doen. Onderstaande informatie is afkomstig van de ANWB en zetten we voor u op een rij:

Buiten met onweer

Vrijwel alles geleidt stroom beter dan lucht. Daarom wordt bliksem aangetrokken door hoge punten. Verder wordt bliksem aangetrokken door potentiaalverschil (verschil in potentiële energie tussen twee punten). In de zogenoemde 'kooi van Faraday', een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal (zoals metaal), ben je veilig. De stroom wordt dan namelijk direct naar de grond geleid en komt niet in de kern. Dit geldt voor een auto.

Als je buiten wordt overvallen door onweer, let dan hier op:

· Blijf uit de buurt van hoge punten.
· Zorg dat je zelf niet het hoogste punt wordt.
· In een open veld: ga gehurkt en ineengedoken zitten met je handen over je oren, ga niet liggen.
· Houd je voeten tegen elkaar aan.
· Blijf weg bij bomen.
· Ga niet in de buurt van metalen voorwerpen staan zoals lantaarnpalen, fietsen, auto’s (in de auto is veilig, niet er naast).
· Doe metalen sieraden, riemen etc. af en leg je telefoon en paraplu weg.
· Gebruik geen paraplu.
· Ben je in een groep? Ga dan niet bij elkaar zitten.

Tijdens het wandelen

Probeer te schuilen door bijvoorbeeld beschutting te zoeken in een huis, schuur, bus, auto of iets dergelijks.

Als je tijdens het wandelen wordt overvallen door het onweer en je kunt niet schuilen, neem sowieso bovenstaande maatregelen voor als je buiten bent. Kijk nog even goed naar je wandeluitrusting, zitten daar metalen voorwerpen bij? Leg ze dan neer. Je kunt op je rugzak gaan zitten.

Ben je in het bos? Neem dezelfde gehurkte houding aan als hierboven beschreven, maar kies een plek waar veel kleine bomen bij elkaar staan.

Op de fiets of motor

Als je onderweg bent op de fiets/scooter naar de Avondvierdaagse of weer naar huis en het gaat onweren:

· Stap direct van de fiets/scooter af, ook met rubberen banden en handvatten is deze niet veilig bij onweer.
· Zet de fiets of scooter een stuk verderop neer, bij voorkeur op zijn standaard.
· Heb je een e-bike? Vergeet deze dan niet uit te schakelen.

Share and Enjoy !

Shares